Австрийският канцлер Себастиан Курц отхвърли обвиненията за злоупотребиАвстрийският канцлер Себастиан Курц отхвърли обвиненията, че е използвал държавни средства за изгодно медийно отразяване на партията си, съобщи БНТ .

Вчера прокуратурата за борба с корупцията в Австрия проведе обиски в канцлерството и в централата на неговата Австрийска народна партия.

Има подозрения за схема в периода 2016 – 2018 година, при която финансовото министерство е плащало реклами в таблоида „Остерайх“, а той е публикувал манипулирани социологически анкети с положителни оценки за Курц и партията му.

Канцлерът отрече да е участвал в такава схема и не смята да подаде оставка.

„В обвиненията се твърди, че манипулираните проучвания са провеждани през 2016 година. Да видим дали те са верни. Не разбирам защо аз трябва да съм отговорен за това. През 2016 година не бях нито лидер на партията, нито канцлер. Бях министър на външните работи. Няма доказателства, че съм контролирал анкетите или рекламите“, заяви канцлерът на Австрия Себастиан Курц./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени