Баща удуши трите си деца в Загреб, опита да се самоубиеБаща удуши трите си деца в Загреб, после опита да се самоубие, съобщи скопският „Република“, цитирайки хърватски медии.

Трагедията се разиграла около 2 часа след полунощ в жилище в кв. Млинови. Тогава хърватската полиция получила информация за опит за самоубийство. Служителите на реда пристигнали на адреса и открили три мъртви деца и баща им с тежки наранявания.Според хърватските медии в спалнята на легло лежало мъртво 4-годишно момченце, а двете  близначета – момче и момиче на 7 г., били в дневната.

Родителите на децата били разведени и малките трябвало през уикенда да бъдат при баща си. Той бил финансов консултант, работил за водещи австрийски компании, имал и своя консултантска компания във Виена.

Хърватски медии твърдят, че бащата преди да извърши жестокото престъпление е написал пост в социалните мрежи, в който пише, че неговата приятелка го напуснала, защото предишната му съпруга била „лоша с нея“ и останал без пари. Споменавал и свои приятели и братя от масонската ложа. 

По време на престъплението майката не е била в Загреб.

Все още няма официално потвърдена информация за  мотивите и самоличността на жертвите, пишат медиите в Хърватия.

Официално, полицията само е обявила, че „три деца без признаци на живот са намерени на местопрестъплението“.

Коментарите са изключени