България падна от Швейцария и при младежите

И в третия сблъсък с Швейцария на различни национални формации за годината България претърпя загуба.

Младежкият ни тим обаче се представи значително по-добре от мъжкия и юношеския до 19 г. и определено за разлика от тях успя да се противопостави на алпийската държава, чийто футбол дръпна много напред в последните години.

На наводнения заради дъжда терен на ст. “Славия” момчетата на селекционера Александър Димитров паднаха с 0:1 от гостите в европейска квалификация. Тя прави много трудна задачата за класиране за финалите.

Първи през 2021-а с Швейцария играха мъжете на Ясен Петров. Те загубиха с 1:3 в София. Миналата седмица юношите до 19 г. на Ангел Стойков бяха разбити 0:4 от “кръстоносците” на турнир в Хърватия.

Иначе в София младежите откриха резултата. След удар от малък ъгъл на Филип Кръстев в 42-ата мин топката влезе в мрежата на гостите, но страничният рефер сигнализира, че преди шута тя е излязла в аут.

Малко след това Кастриот Имери изпълни майсторски пряк свободен удар и вкара за крайното 1:0 за Швейцария.

Така България остана с 6 т. от 4 мача. Също от толкова срещи швейцарците натрупаха 10.

В групата има още един голям фаворит за първото място – Нидерландия. Нашите момчета му гостуват в следващия си двубой на 12 ноември.

Титулярен състав на младежкия национален отбор срещу Швейцария: Д. Христов – В. Попов, С. Петров, Чернев, Д. Стоянов – Ф. Кръстев, Груев, М. Атанасов, Митков – М. Петков, Вл. Николов./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени