Васил Василев-Зуека: Аз не съм беглец, живея си в ЕС„Аз не съм беглец, живея си в ЕС“, това каза актьорът Васил Василев Зуека в ефира на Би Ти Ви на всички, които го нападат, че напусна България.

Новината за това първи съобщи „24 часа“ в интервю на Паола Хюсеин със Зуека.Синът му Стефан вече е започнал училище. Актьорът отново не поиска да каже в коя страна се намира със семейството си. Повече от 4 години обмисляли да напуснат България. „Нещата в страната, като гледам, не са се променили изключително много за 31 години вече“, допълва Зуека.

За малкия си син Стефан иска друго бъдеще – „спокойно, без да мислим за това каква ще е ситуацията вдругиден и как ще се промени закона с поредното подписано листче хартия“.

На Зуека му липсват му роднините и приятелите, които са останали в България. „Чувствам се сигурен и спокоен. Приятно ми е, като отида до магазина, и непознати хора ми казват: „Здравейте“, обяснява Василев. Сега рисува повече. „По цял ден това правя“, смее се той. В скоро време не смята да се прибира в България, защото за момента има много работа.

Коментарите са изключени