Веско Ешкенази с цигулка на 300 години в новия клип на Нели РангеловаЕдна от най-известните ни певици – Нели Рангелова, никога не се е притеснявала да прави експерименти в музиката и с визията си. Била е с къса коса, дълга, зелена, оранжева, яркочервена, черна и каква ли още не. През последните 10 години с нея работят цял екип от професионалисти, на които певицата се доверява напълно. “Това са хора естети, те никога няма да ме сложат във вид, който не е подходящ за мен”, казва тя в подкаста “24 часа от живота”.В средата на зимата Рангелова получава предложение за нова песен от композитора, цигулар и диригент Иван Кръстев, който цял живот мечтаел да напише песен за нея, въпреки че работи с гласовитата Маргарита Хранова – колежка, която Нели харесва безкрайно много. След като чула “Тангото на живота”, Рангелова решава да покани в проекта и цигуларя Веско Ешкенази.

Трудно успяват да съчетаят програмите си, но в крайна сметка песента и видеото стават факт дни преди рождения ден на певицата на 15 септември. По време на записите и на снимките на клипа Ешкенази свири на 300-годишна цигулка, модел “Гуарнери дел Джезу” от 1738 г. Финалните думи в песента: “…тангото на живота е съдба”, измисля мъжът на певицата Георги Бочуков.

“Цялата човешка съдба може да бъде описана като едно танго, в което има страст и малко хладина. Никога преди това не бях пяла танго, дори не знаех по какъв начин трябва да го изпея. Доверих се изцяло на усещането си и на чувството си към текста”, разказва в подкаста Рангелова.

Защо Арита Франклин не успява да присъства на концерта ѝ в зала 1 на НДК, очаквала ли е, че песента “Мой стих” ще се превърне в нейна визитна картичка, и още истории от Нели Рангелова може да чуете в подкаста ни.

Коментарите са изключени