ГЕРБ чака до последно с името си за президентДо последния момент ГЕРБ няма да обяви името на кандидатите си за президент и вицепрезидент.

Това стана ясно от изказванията на лидера Бойко Борисов и бившата външна министър Екатерина Захариева днес.Борисов обясни стратегията кандидатът да бъде обявен максимално късно с риска той да бъде яростно атакуван, като обвърза това и с днешния скандал около офиса на партията в НДК. Министърът на културата се закани да изгони ГЕРБ оттам.

Всеки, който се обърне срещу тях, започват гонения, не сме една и две партии вече, коментира Борисов. Добави, че само като се чуло за вариант проф. Балтов да бъде издигнат, „видяхте какво гонение е всеки ден“.

Затова „нека ме извинят уважаемите медии, но до последния ден ние няма да излъчим кандидат, колкото и да питат. След днешните изказвания на служебния министър Минеков, който щял да гони първата политическа сила от офисите й, от централата… аджеба, нали е по конституция. Служебното правителство трябва да уреди само едни честни избори, а те не са честни. Защото не приеха, нито да броят квитанциите, нито да ги осигурят. Само да му напомня, защото те конституцията не спазват, че има един текст от закона – чл. 31 от Закона за политическите партии, ние го спазваме, да спре да лъже. Ако искат да дойдат с Рашков да изгонят хората от офисите, ние също ще запознаем Брюксел, може би и комисията LIBE, с безобразията на служебното правителство“, закани се Борисов.

Кандидатпрезидентската ни двойка има шанс да спечели, дори ако бъде обявена само месец преди изборите – ако са добре познати имена в публичното пространство. Това пък бе коментарът на Екатерина Захариева пред БНР.

Известно е, че Борисов изчаква социологическите сондажи за няколко имена на хора, свързани с ГЕРБ, а междувременно със собствените си изказвания и действия тества общественото мнение и реакцията на актива на различните варианти. Крайният срок в ЦИК да бъдат регистрирани кандидатите за държавен глава е 12 октомври.

Коментарите са изключени