Да си спасим първо морето от товара на “Вера Су”, после да гонят виновнитеТоварът на кораба “Вера Су”, заседнал до Камен бряг, може да причини екологична катастрофа в Черно море с непредвидими последици. Затова е важно какво и как ще го направим, за да се избегне тя.

Повече от ясно е, че първо трябва да се обединят усилията на всички експерти и специалисти, които мотат да помогнат – със знания, опит, включително и световен. И да се действа максимално бързо, за да не се изправим пред свършен факт и товарът да се изсипе в морето. Когато ще е късно за каквото и да било. Поне това е цивилизованият подход и така правят в другите държави – хората заедно се обединяват срещу бедствието. Колкото по-малко са щетите, толкова по-добре.Едва на второ място идва търсенето на причините за инцидента с кораба – защо се е стигнало до него, има ли виновни, забавени ли са реакциите. И когато се види кои са виновниците – да бъдат наказани. Но после.

Сега най-важното е да си спасим морето от отровите, защото изгуби ли се ценно време, след това може да стане прекалено късно.

Коментарите са изключени