Ето как палавата Християна и аверите й примамвали наивни мераклии в Слънчев бряг (Подробности за схемата)

23-годишната бургазлийка Християна Точукова, приятелят й Георги Калинов (26 години) и Мартин Маринов (на 33 години) са сформирали трио на порока, оперирало в Слънчев бряг преди три лета

За престъпните им действия се разбира едва сега, когато те получиха справедливи присъди от Окръжния съд в Бургас, пише „Флагман“.

Тримата не са открили топлата вода, а работели по позната схема от края на 90-те години. Християна, тогава 20-годишна красавица, с провокативен външен вид, търсила жертви по нощните клубове. Тя ги съблазнявала и привиквала в своята хотелска стая, но вместо една невероятна вечер с пленяваща девойка, те попадали на двамата й приятели, които ги пребивали и задигали парите.

Снимка: Блиц

Една от тези жертви е мъж с инициали С.С., който е ограбен и пребит. На 8 август 2018 година той бил прелъстен от Християна, а Мартин и Георги го нападнали и задигнали портфейла му, в който имало 960 лева. Между кориците по делото става ясно, че Георги го поступал здраво.

За разлика от други ограбени обаче С.С. си потърсил правата, пуснал сигнал в полицията, което довело до незабавния арест на престъпното трио.

Днес Бургаският окръжен съд гледа делото им, като наложи на Мартин наказание от две години ефективно, които да изтърпи при първоначален строг режим, на Георги – година и половина затвор, а на Християна – условна присъда.

Между кориците по делото става ясно, че Християна е информирала през цялото време съучастниците си и давала информация накъде се движат. Двете момчета нападнали нищо неподозиращия мераклия в гръб до хотел „Кокиче“.

Адвокатът на Георги Калинов пледира, че подзащитникът му извършил нападението от ревност – бил приятел на Християна и се афектирал, след като я видял с друг. Номерът му обаче не мина и Георги бе осъден. За негов късмет и той, и Християна са с чисто съдебно минало и се отърваха със сравнително леко наказание.

Мартин пък ще „полежи“ зад решетките, защото се оказа, че не само е осъждан, но и в условия на изпитателен срок за условното си предсрочно освобождаване. Той ще трябва да изтърпи и остатъка от предходната си присъда.

Коментарите са изключени