Жените в Кувейт вече могат да бъдат бойци в армиятаЗа първи път кувейтските жени ще могат да се запишат в армията на бойни длъжности, след като години наред те бяха ограничени до граждански функции, съобщиха от армията, предаде Нова ТВ.

Министърът на отбраната Хамад Джабер ал-Али ал-Сабах заяви, че е отворена вратата за жените да се присъединят към различни бойни звания, включително като офицери, съобщиха въоръжените сили на Кувейт.„Дойде време кувейтските жени да получат възможност да влязат в кувейтската армия рамо до рамо със своите братя“, заяви министърът в коментар, предаден от държавната информационна агенция КУНА.

Кувейтските жени получиха право на глас през 2005 г. и активно участват в кабинета и парламента, въпреки че не получиха места в настоящия парламент.

За разлика от други страни от Персийския залив кувейтският парламент има законодателна власт и е известно, че депутатите отправят предизвикателства към правителството и кралските особи./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени