Задържаха руснак за разпространение на наркотици в СофияСофийска градска прокуратура задържа руски гражданин по досъдебно производство за държане и разпространение на наркотици в столицата.

В понеделник 45-годишният Р. К., е привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Извършеното от него престъпно деяние е квалифицирано по чл. 354а, ал.1 от НК, съобщават от софийска градска прокуратура.Р. К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 26.09.2021 г., около 18,40ч. в гр. София, бул. „Искърско шосе“, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – коноп и амфетамин с цел разпространение.

У обвиняемия са открити над 222 обекта, от които до момента са изследвани и установени като съдържание и количество 80 бр. обекти марихуана, с нето тегло 358,33г и 44,08г амфетамин, разпределен в 9 обекта (изследван до момента).

От справката за съдимост е видно, че обвиняемият не е осъждан.

Р. К. е задържан за срок от 72 часа с цел довеждането му пред съда.

Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Коментарите са изключени