Западен Китай по пътя на висококачественото развитиеДен преди откриването на 18-ия Международен панаир в Западен Китай, DPD Group – втората по големина мрежа за доставки в Европа, откри нова регионална централа в град Чънду, административен център на провинция Съчуан. Това е четвъртата централа на компанията в континентален Китай, след тези в Пекин, Шанхай и Джънджоу, съобщи Радио Китай.

„Разширяването на присъствието на големи логистични компании от крайбрежните региони към вътрешните части на страната е естествен процес. Чънду, единственият град в Централен и Западен Китай с две международни летища, ще донесе нови възможности DPD Group за разрастване на логистичния бизнес, свързан с трансграничната е-търговия от Китай до Европа и Югоизточна Азия“, каза Джонсън Джан, главен представител на DPD Group за Китай. Той добави, че от октомври компанията ще оперира шест карго полета всяка седмица от Чънду до Лондон, Париж и Амстердам.Ускореният растеж на БВП на Западен Китай е индикатор са скъсяващата се разлика в развитието на източните и западни региони.

Миналата година бяха публикувани насоки за придвижване на висококачественото развитие на Западен Китай.

Надграждането и трансформацията на традиционните индустрии и появата на нови непрекъснато разширяват перспективите за западните райони. Общо 758 инвестиционни проекта бяха подписани на тазгодишното издание на Международното изложение в Западен Китай.

Коментарите са изключени