Излезе нова песен от неиздаден албум на Дейвид БоуиНепозната песен от неиздадения албум на Дейвид Боуи „Toy“ от днес е пусната в стрийминг платформите, съобщиха в официалния акаунт на музиканта в туитър.Песента „You’ve Got A Habit Of Leaving“ е достъпна във всички стрийминг услуги.

Албумът „Toy“ е записан от Боуи през 2001 г. Той съдържа нови сингли и версии на песни от периода 1964 г. – 1971 г.

„Тези парчета са толкова ярки и наситени, че изскачат от тонколоните. Всъщност е трудно да се повярва, че са написани толкова отдавна“, цитира в. „Гардиън“ откъс от интервюто на музиканта от 2001 г.

Албумът не излиза в продажба поради конфликт между музиканта и звукозаписната компания „И Ем Ай/Върджин“ („EMI / Virgin“). Тавата ще бъде издадена на 26 ноември в бокс сет номер пет, обхващащ периода на творчеството на Дейвид Боуи от 1992 г. до 2001 г. Очаква се дискът да бъде троен – с 12 песни на първия, 13 алтернативни версии на втория и 13 акустични варианта на третия, предаде БТА.

Боуи почина на 10 януари 2016 г. на 69-годишна възраст в Ню Йорк от рак на черния дроб, с който се бореше година и половина. От албумите му са продадени повече от 136 милиона броя, което го прави един от десетте най-успешни изпълнители в историята на британската поп музика.

Коментарите са изключени