Италия отваря дискотеките със „зелен пропуск“, само танцуващите без маскиОчаква се днес италианското правителство да одобри решение за възобновяване дейността на нощните клубове, затворени от август 2020 година поради огнища на COVID-19, свързани с местата за нощни развлечения.

Правителственият технически научен комитет съветва нощните клубове да се отворят отново с максимален капацитет от 35 процента на закрито и 50% за откритите места, предава БНТ.Преди да влязат гостите трябва да представят „зелен пропуск“, който доказва поставена втора доза на ваксина, отрицателен тест или за възстановяване от коронавирус. Предпазните маски се препоръчва да се носят през цялото време и да се свалят само по време на танци.

Предложеното ограничение на капацитета предизвика критики от страна на собствениците на нощни клубове и на Матео Салвини – лидер на крайнодясната Лига и партньор в широката коалиция на премиера Марио Драги. Според него „това е лудост и със „зеления пропуск“ капацитетът трябва да бъде поне двоен“.

Въпреки разрешението за отваряне, правителственият технически научен комитет предупреди, че нощните клубове са сред местата, които представляват „най-висок риск“ за разпространение на вируса./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени