Марина Стоименова става главен редактор на „Евронюз България“, бившата телевизия „Европа“Марина Стоименова е назначена за главен редактор на Euronews Bulgaria, съобщиха от централата на медийната корпорация в Лион, Франция. Стоименова работеше в Нова телевизия.

Българският новинарски канал Телевизия „Европа“ подписа партньорско споразумение с европейската телевизия за международни новини Euronews и ще бъде прекръстена на Euronews Bulgaria. Собствеността на медията не се променя.Това е първото от много назначения, които предстоят в новосъздадената медия, се посочва в днешното съобщение.

Стоименова е избрана чрез конкурс. Тя ще ръководи новините от София и трябва да гарантира че телевизията следва редакционната линия и ценности на медийната компания. Тя ще докладва на мениджъра, отговорен за редакторските екипи на партньорските канали на Euronews – Франсоа Жиняк – в Лион.

Марина Стоименова има 13-годишен опит в журналистиката. Работила е за Нова телевизия като политически репортер, продуцент и водещ. Завършила е Журналистика, а тази година ще се дипломиране по специалност Политология.

„Много сме развълнувани да приветстваме Марина Стоименова като Главен редактор на Euronews Bulgaria. Тя има сериозен опит на различни ръководни длъжности, което ще бъде ключово при ръководенето на нашия нюзрум в София. Ценим нейната отдаденост да се придържа към редакционните ценности на Euronews – независимост и безпристрастност, както и към нашата европейска идентичност, която следва линията „Всички гледни точки“. Очаквам с нетърпение да работим заедно и да създадем силен екип от журналисти, отдадени на същите ценности“, коментира Франсоа Жиняк.

Коментарите са изключени