Найден Найденов: Момчетата имат голям потенциал, да станем 5-и в света ще е голям успехСелекционерът на националния отбор на България по волейбол за мъже до 21 г. Найден Найденов видя положителното в играта момчетата си и изрази увереност, че мачовете от двете групови фази на световното първенство в София са били полезни.„Мога да направя един положителен коментар, поглеждайки реално на нещата. Тези мачове бяха много полезни за момчетата, които 2 години не бяха играли в национален отбор. Надявам се с това световно първенство да натрупат впечатления докъде са стигнали връстниците им от другите отбори и да се стимулират. След тази фаза все пак идва ред на мъжкия волейбол и това е правилният път.

Представянето ни дотук е положително, с много хубави неща. Имаше и грешки, които трудно можеха да бъдат променени за толкова кратко време. Играчите се стараха и аз съм доволен. Имат голям потенциал.

Въпросът е как ще се развият и как ще работят по-нататък, за да подобрят волейболното си мислене на терена, за да изградят необходимото постоянство за бъдещето. Сега ще играем за петото място и ако го постигнем, това ще бъде един наистина голям успех за този отбор“, каза Найденов.

Коментарите са изключени