Найден Найденов след горчивата загуба от Полша: Момчетата дадоха всичко от себе сиСтарши треньорът на националния отбор по волейбол за мъже до 21 години Найден Найденов изрази съжаление пропуснатите шансове срещу Полша, но поздрави момчетата си за сърцатата игра.„Показахме сериозен характер, особено в началото на мача. Поздравявам момчетата за показаната борбеност. За съжаление отново се прояви този малък проблем, който имаме, че не успяваме да запазим концентрация през цялото време.

Всички мачове дотук са много полезни за играчите, защото имат шанс да се изправят срещу отбори, които играят мъжки волейбол при това на такъв значим форум. Надявам се всички тези срещи да се отразят положително на момчетата и те да продължат да се развиват. За съжаление не успяхме да запазим това темпо, което показахме в първите 2 гейма“, каза Найденов.

Той коментира и слабото начало на третия гейм, в чийто край се доближихме само на 3 точки до поляците, след като изоставахме с 8, но го загубихме.

„Забелязва се колко гейма сме изгубили по същия начин. Започваме слабо, разиграваме се при 23:18 и стигаме до изравняване. И в този мач в третия сет имахме възможност да изравним, въпреки че губехме доста. За мен понякога е необясним този срив, случващ се в главите на момчетата.

Но пак повтарям – те наистина дадоха всичко от себе си и се бориха срещу отбори от челните редици на големи първенства. Поздравявам ги още веднъж. Продължаваме нататък да се борим за петото място, което също е много голям успех. Това е реалността“, допълни Найденов.

Коментарите са изключени