Обвиненият за грабежа в Елин Пелин е задържан до 72 часаОкръжна прокуратура-София привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа обвиняемия Л.Г. за грабеж в денонощен магазин в Елин Пелин, съобщиха от държавното обвинение. Мъжът е на 37 г. от София.

На 22.09.2021 г. около 23,20 часа Л.Г. е влязъл в магазина. Насочил пистолет срещу служител в търговския обект – мъж на 20 г., и поискал да му даде оборота от деня. Обвиняемият отнел 1812 лева, два мобилни телефона и кутия цигари. След това той напуснал денонощния магазин и се придвижил до София с „Рено клио“.Започнали издирвателни действия е незабавно досъдебно производство. Автомобилът е намерен, иззети са и други веществени доказателства.

В хода на разследването извършителят е задържан на територията на  София. Установено е, че той е извършил деянието при условията на опасен рецидив. Л.Г. е осъждан за престъпления против собствеността, за които е изтърпял наказания „лишаване от свобода“.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-София да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментарите са изключени