Обират 6 пъти дядо на 81 г.Петър Григоров на 81 г. от врачанския квартал „Колата“ е станал 6 пъти жертва на кражби за последния месец и половината. Посегателствата започнали с цигари, храна, но вече са му задигнати и джиесем и пари. Последният случай е от неделя.

Възрастният мъж ходил за хляб, а когато се прибрал, заварил двете врати на къщата си отворени. Стъклото на едната било разбитоЛипсвали му телефонът, документите и парите – последните 40 лева на пенсионера.

Мъжът не вижда добре. Направил е своеобразна барикада от столове на двора, които да попречат качване към втория етаж на къщата, където също пробвали да влизат.

Става дума за ромски деца от квартала, стана ясно от репортажа на Би Ти Ви. Техни роднини върнали джиесема и твърдят, че нямат представа какво вършат малолетните.

Многократно полицията е уведомява, но тъй като кражбите са за минимална стойност, няма как да се заведат производства, казва внучката Петя. Не мога да повярвам, че родителите не знаят, как ще живеят, ако този възрастен човек почине при някой от поредните и набези, пита тя.

Мъж от квартала разказва, че е хващал същите деца при кражби на автомобили от сервиза си. Предал ги на районното, били момче и момиче на 14 и 16 г. Резултат няма. Институциите не работят, оплакват се хората.

Следващият път полицията ще вади труп от двора ми, закани се Петър Григоров, който е бивш военен и бивш кметски наместник на квартала. И съседите му са готови на саморазправа.

Коментарите са изключени