Осъдиха на затвор мъж за кражба на златни бижута и измама с телефон48-годишен мъж е осъден на затвор за кражба и измама, извършени в условията на опасен рецидив. Обвинението беше повдигнато от Софийска районна прокуратура.

На 11.10.2017 г. А.С. измамил Л.С., че ако купи телефон на стойност 735 лева на лизинг от магазин „Т.“ в София и го даде на обвиняемия, той ще плаща вноските за него. Л.С. направил уговореното, но А.С. така и не платил телефона, който иначе ползвал.На неустановена до момента дата в периода 01.01.2018 г. до 12.02.2018 г. от каса в жилище в София на ул. „Бисер“, чрез използването на ключ, обвиняемият А.С. откраднал златни бижута за 4721,45 лева от владението на Л.С. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като А.С. е осъждан за кражба и е изтърпял ефективно наказание „лишаване от свобода“, съобщиха от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт за престъпление.

А.С. е признал е вината си и след споразумение, одобрено от Софийски районен съд, е осъден на „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца и 15 дни, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг“ режим. Обвиняемият е възстановил сумата от 5456,45 лева на Л.С., които са в размер на причинените му имуществените вреди.

Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени