Подариха победа №100 на ХамилтънДори и когато състезанието му не се развива добре, Луис Хамилтън е в състояние да печели. И заради личните си пилотски качества, и заради много добрата стратегия на “Мерцедес”.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 стана първият със 100 победи. Юбилейната постигна в Гран при на Русия в Сочи на брега на Черно море.Малко преди края британецът се движеше зад своя млад сънародник Ландо Норис, който уверено се приближаваше към първата си победа. В един момент обаче заваля лек дъжд и от бокса наредиха на Хамилтън да смени гумите. Норис предпочете да рискува и остана с гуми за сух асфалт. Малко след това обаче дъждът се превърна в порой и пилотът на “Макларън” нямаше никакъв шанс да се задържи на пистата.

Първата победа на Хамилтън бе на 10 юни 2007 г. в Гран при на Канада на пистата “Жил Вилньов”.

С успеха в Русия той поведе в генералното класиране и вече е с 2 точки пред Макс Верстапен. Нидерландският талант от “Ред Бул” обаче едва ли има причина да е недоволен. Синът на Йос Верстапен потегли последен заради смяна на двигател още в петък. Постепенно обаче Макс намали до минимум изоставането си.

Коментарите са изключени