Рецидивист нападна и обра възрастна жена в ШуменскоПо искане на Окръжна прокуратура-Шумен извършител на грабеж, придружен с причинена средна телесна повреда на възрастна жена, остава в ареста.

На 24 септември, малко след полунощ, обвиняемият влязъл в дома на 82-годишна самотно живееща жена от село Тодор Икономово. Тя опитала да изгони мъжа, но той я блъснал и ударил, взел и брадвичката, с която тя се опитала да го прогони, предаде Дарикнюз.Мъжът поискал пострадалата да му даде парите, с които разполагала, като я обиждал и заплашвал. Накрая жената му дала 200 лева, два златни пръстена и обеци. След като обвиняемият напуснал дома й, възрастната жена повикала свои съседи на помощ, извикани били полицейски и медицински екип.

Прегледът на жертвата на грабежа установил, че тя има фрактура на раменна кост и се налага да бъде оперирана.

Около три часа след случая, мъжът бил задържан от служители на ОД на МВР – Шумен. Той е добре известен на органите на реда, осъждан е многократно за кражби, като три пъти бил лишаван от свобода за различни периоди от време. В него били намерени 50 лева, за които се установило по категоричен начин, че са част от инкриминираните пари.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор от Окръжната прокуратура в града мъжът е оставен в ареста за срок до 72 часа.

Окръжният съд одобри искането на прокуратурата и задържа под стража 44-годишния обвиняем.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Коментарите са изключени