Само 24 свободни ковид-легла има в интензивните отделения в РумънияДвама души са починали през изминалата нощ в южния румънски град Крайова, докато чакали да се освободят легла в интензивното отделение за пациенти с ковид на Окръжната болница, съобщава частната телевизия Диджи 24, цитирана от БТА. В болниците в страната има само 24 свободни легла в отделения за интензивно лечение на КОВИД-19, посочва медията.

Днес румънските здравни власти съобщиха, че новите случаи на заразяване през последното денонощие са 5655, предаде Аджерпрес. Те са потвърдени с 28 747 PCR и бързи антигенни тестове.

Към днешна дата хоспитализираните с ковид пациенти са 11 032, от които 290 деца, съобщи Групата за стратегическа комуникация към правителството. Под интензивни медицински грижи са 1218 пациенти с ковид, от които 18 деца.

В болниците в страната в понеделник бяха свободни само 24 легла в интензивни отделения за лечение на КОВИД-19. По последни данни в столицата Букурещ и в градовете Яш (Североизточна Румъния) и Клуж (Северозападна Румъния) няма нито едно свободно легло в интензивните отделения за пациенти с ковид.

Властите съобщиха, че през последното денонощие са починали 109 души, заразени с новия коронавирус. От началото на пандемията в Румъния са починали общо 36 450 души, диагностицирани с КОВИД-19.

Към днешна дата 98 градове в Румъния и 518 села регистрират 14-дневна заболеваемост от КОВИД-19 по-голяма или равна на три случая на 1000 души население (т.нар. червен сценарий), съобщава още Групата за стратегическа комуникация.

Коментарите са изключени