Сваленият президент на Афганистан: Акаунтът ми във Фейсбук бе хакнатБившият президент на Афганистан Ашраф Гани, напуснал страната миналия месец на фона на офанзивата на талибаните, заяви, че акаунтът му в социалната мрежа Фейсбук е бил хакнат, предаде ДПА.

Гани съобщи това в Туитър близо час, след като в официалния му акаунт във Фейсбук беше публикувано изненадващо изявление, порицаващо бившия постоянен представител на неговото правителство в ООН Гулам Мохамад Исакзай.В допълнение фалшивото изявление призовава международната общност да признае новото талибанско правителство и да освободи замразените активи на страната.

„Нищо, публикувано на страницата, не е валидно, докато акаунтът не бъде върнат“, заяви Гани в Туитър, отхвърляйки изявлението.

Сваленият бивш президент на Афганистан е в изгнание в ОАЕ, откакто избяга от страната си. Напускането му миналия месец улесни талибаните да завземат президентския дворец.

По-късно Гани се извини на афганистанците, заявявайки, че е избягал, за да избегне кръвопролития в столицата Кабул. Той беше подложен остро критикуван в страната и в чужбина, че е избягал, преди да е постигнато политическо решение. /Асен Георгиев/

/ДБИ/

Коментарите са изключени