След тежък COVID преди година кметът на Пловдив се ваксинира с „Модерна“След прекаран тежък COVID преди почти година кметът на Пловдив Здравко Димитров се ваксинира с „Модерна“.

„По препоръка на лекари, които следят нивата на антителата ми, аз и моето семейство се имунизирахме, за да се предпазим от инфекцията“, коментира той. И посъветва другите да го направят.„Знам колко е коварно заболяването, самият аз го прекарах тежко. Вярвам в медицината и смятам, че колкото повече хора се ваксинират, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния ритъм на живот“, допълни още кметът.

Точно през ноември м.г. Димитров прекара няколко седмици в болница. Самият той призна, че е имал доста критични дни.

Преди да се ваксинира си измерил антителата, които били 240. „Тези, които са преболедували не трябва да смятат, че антителата им са вечни. Напротив, в един момент падат. Затова е задължително да се ваксинират, ако искат да се предпазят“, коментира градоначалникът.

По думите му мерките за превенция ни предпазват и спират пренасянето на вируса, но сега имаме и ваксини, които ще намалят риска от тежко преболедуване.

В 14-те общински лечебни заведения в Пловдив работят общо 8 имунизационни центъра, а в ДКЦ 2 има постоянен екип, който поема и част от случаите на Спешна помощ.

Коментарите са изключени