„Спейс Екс“ ще изстреля нов кораб за третата мисия до МКСКомпанията „Спейс Екс“ ще изстреля нов кораб „Драгън“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС от космическия център Кенеди в щата Флорида на 30 октомври, предаде bTV.

„Наистина е вълнуващо да представим „Драгън“ в нашия флот“, заяви Сара Уокър от „Спейс Екс“ на пресконференция в Хюстън.Тя разкри още, че компанията на Илон Мъск работи и по още един космически кораб, който трябва да бъде готов през пролетта. В третата мисия на „Спейс Екс“ ще участват трима астронавти от НАСА – Раджа

Чари, Томас Машбърн и Кайла Барън, както и Матиас Маурер от Европейската космическа агенция. За Чари, Барън и Маурер това ще бъде първо пътуване до Космоса. Мисията им ще продължи шест месеца.

Уокър обясни, че „Спейс Екс“ не е направила сериозни промени по новата капсула, но е решен проблем в системата за изхвърляне на отпадъци.

„Направихме малко подобрение в дизайна, за да направим системата още постабилна за многократно използване на тези превозни средства“, заяви тя на пресконференцията, без да съобщава повече подробности./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени