Финансовата директорка на „Хуавей“ се споразумя с американските прокурориГлавната финансова директорка на „Хуавей“ Мън Ванчжоу е постигнала споразумение с американските прокурори за прекратяване на делото за банкови измами срещу нея, съобщи днес прокуратурата на САЩ, цитирана от Ройтерс, предаде БТА. Агенцията отбелязва, че това би трябвало да позволи на китайската бизнес дама да напусне Канада и да премахне един източник на напрежение между Китай и САЩ.

По време на изслушване във федералния съд в Бруклин, в което Мън участваше по видеоконферентна връзка от Канада, помощник-прокурорът Дейвид Кеслер каза, че правителството ще снеме обвиненията срещу нея, ако тя спази всички свои задължения по споразумението. Прокурорът допълни, че Мън ще бъде освободена под гаранция, и че САЩ възнамеряват да оттеглят искането за нейната екстрадиция от Канада.Мън е признала, че е заблуждавала банка за бизнеса на компанията си с Иран, съобщи днес американското министерство на правосъдието.

Министерството каза, че продължава да се подготвя за съдебен процес срещу „Хуавей“ и очаква да представи аргументите си в съда.

Коментарите са изключени