Хванаха 35-годишен бургазлия докато бере реколта от канабисова нива край Камено (Снимки)Електронен пастир и устройство против гризачи пазели плантацията

35-годишен е задържан докато берял „реколта“ от нива с канабис край село Константиново, съобщиха от Областната дирекция на МВР Бургас.Арестът е осъществен от криминалисти към дирекцията и полицейски служители от РУ Камено в местността „Казашки юрт“.

Хванаха 35-годишен бургазлия докато бере реколта от канабисова нива край Камено (Снимки)

Канабисовите растения били в абсолютна зрялост, високи близо 3 метра. Намерени и иззети са множество течни торове, електроненпастир, изграден с цел защита на насаждението, специален уред за прогонване на подземни гризачи и градинарски приспособления.

Извършено е претърсване в дома на бургазлията, разположен в бл. 112 в к-с „Меден Рудник”, където също са открити растителни торове, както и суха зелена тревна маса, реагирала при направения полеви наркотест на канабис.

Мъжът, който е криминално проявен,  е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление Камено.

Коментарите са изключени