Четирима са обвинени в опит за кражба на метална каса от офис сграда в София



Софийска районна прокуратура обвини четирима в опит кражба на метална каса от офис сграда, съобщиха от държавното обвинение.

На 29.09.2021 г. в 02,09 часа от офис на сграда в гр. София, чрез използване на неустановено до момента техническо средство и на моторно превозно средство, Д.Б., П.А., Н.А. и Т.Й. разбили балконска врата на втория етаж на сградата и направили опит за кражба на метална каса, в която имало около 1000 лева и други предмети. Деянието останало недовършено след намеса на полицейски служители.



След опита на извършителите да избягат от полицейските екипи и последвалото преследване, 32-годишният Д.Б., 38-годишният П.А., 41-годишният Н.А. и 43-годишният Т.Й. са задържани.

На четиримата са повдигнати обвинения за опит за кражба.

Д.Б. е обвинен за това, че на неустановена дата през 2021 г. в гр. София, с цел да набави за себе си имотна облага, придобил и укрил чужд автомобил.

Четиримата обвиняеми са многократно осъждани. Наблюдаващ прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа, тъй като има опасност да се укрият и да извършат ново престъпление.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четиримата обвиняеми.

Коментарите са изключени