Чии сервитьори и готвачи са ваксинирани и с маски – в ново приложениеНово приложение следи спазват ли се противоепидемичните мерките в заведенията

Българското приложение SAFE TRAVEL,създадено със съдействието на Министерството на туризма, ще следи спазват ли се противоепидемичните мерки в заведенията у нас.Апликацията дава възможност на потребителите да оставят отзиви, в зависимост от това носят ли се маски и други предпазни средства и спазва ли се необходимата дистанция между маси.

Чии сервитьори и готвачи са ваксинирани и с маски - в ново приложение

Така българските и чуждестранните туристи ще могат да бъдат сигурни дали в заведението, което възнамеряват да посетят, се спазват всички противоепидемични мерки.

Чии сервитьори и готвачи са ваксинирани и с маски - в ново приложение

Приложението предоставя две основни функции – поставяне и проверка на оценка за спазване на противоепидемичните мерки, като скалата за оценяване е от 1 до 5 звезди. За да се осигури достоверност на отзивите, оценки в SAFE TRAVEL могат да поставят само от потребители, чието местоположение съвпада с дадено заведение, но могат да бъдат проверени от всеки.

Подобни апликации вече съществуват за различни видове дейности в Европа и Америка. Пример за такава е швейцарската „Mindful Check-in”, която позволява на любителите на киното да маркират киното и прожекцията, която са посетили, в случай, дадат положителна проба за Ковид.

SAFE TRAVEL може да изтеглите от тук:

App Store – shorturl.at/nwyW8

GooglePlay Store – shorturl.at/gszJ5

 

Коментарите са изключени