Шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев: Ще се борим с по-скъпите ток и газСправяне с по-скъпите ток и природен газ са двата основни приоритети, по които ще работи активно Столичният общински съвет. Това каза в предаването „Още от деня“ в ефира на БНТ новият председател на СОС Георги Георгиев.

По думите му проблемът с неимоверното поскъпване на тока трудно може да бъде овладяно от служебното правителство. „Метрото и електротранспорта са засегнати пряко. А по-скъпият газ ще повлияе лошо и на финансовото състояние на „Топлофикация“ – София“, каза Георгиев.„Затегнахме коланите без това да влияе до август на качеството на транспортните услуги. Чист, удобен и бърз е градският транспорт в София и ние не си позволихме да икономисваме от разходите за него въпреки пандемията. Не се предвижда увеличение на цената на билета“, заяви председателят на общинския съвет в столицата пред водещата Надя Обретенова.

Той каза още, че благодарение на орязването на административни разходи и по-доброто управление финансовото състояние на общината е стабилно. „Следващият бюджет трябва да е балансиран и да не се поддава на популизъм, защото обикновено получаваме предложения за половин милиард повече, отколкото разполагаме“, добави адвокатът и преподавател в Софийския университет „Св.Климент Охридски“.

Коментарите са изключени