Административният съд в Кюстендил отложи делото за затварянето на манастира в с Копиловци

https://crimesbg.com/regionalni/administrativniyat-sad-v-kyustendil-otlozhi-deloto-za-zatvaryaneto-na-manastira-v-s-kopilovci/45615 Crimesbg.com
Административният съд в Кюстендил отложи делото за затварянето на манастира в с Копиловци
 

 


 

Административният съд в Кюстендил отложи делото за затварянето на манастира в с. Копиловци и го насрочи за 22 ноември, съобщи БТА. Причина за отлагането стана молба от страна на защитата на жалбоподателите и нередовно призоваване на един от монасите.

Монашеското братство от новостроящия се манастир „Благовещение“ в с. Копиловци, община Кюстендил, обжалва заповед на кмета на общината Петър Паунов, с която манастирът е затворен.

Заповедта на кмета за забрана за ползването и експлоатацията на манастира е от 16 април на база проверка, извършена от техническата служба при Общината, на 23 февруари. В нея е констатирано, че обектът се ползва без да е приет по реда на чл. 177 от Закона за устройство на територията.

Монасите протестират заповедта с мотив, че тя възпрепятства възможността храмът да се завърши напълно и да се въведе в експлоатация.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.