Адриан Андреев игра тенис с ученици преди Sofia Open

https://crimesbg.com/obshtestveni-temi/adrian-andreev-igra-tenis-s-uchenici-predi-sofia-open/44805 Crimesbg.com
Адриан Андреев игра тенис с ученици преди Sofia Open



Българският талант и участник на Sofia Open 2021 Адриан Андреев зарадва учениците от 49-о ОУ „Бенито Хуарес“ в София. Над 70 деца от първи до седми клас имаха удоволствието да поиграят тенис с Адриан непосредствено преди участието му на турнира от категория ATP 250 в българската столица.



ОУ „Бенито Хуарес“ е едно от малкото училища в България със собствена тенис база, изградена с помощта на фондация „Димитър Бербатов“. Учениците имат регулярни занимания по тенис с треньора Георги Георгиев. Ади бе приятно изненадан от топлото посрещане и добрите умения с ракета в ръка на младите тенисисти.

Директорът на 49 ОУ „Бенито Хуарес“ Яница Милева благодари на Адриан за специалното внимание, което подари на учениците, пожела му успех на предстоящия голям турнир в София и по продължаващия му път нагоре. 

Адриан Андреев ще играе в основната схема на Sofia Open за четвърта поредна година, след като през 2017-а, едва 15-годишен, участва в квалификациите в София. През 2018-а Андреев стана първият играч, роден през този век, който участва в основната схема на турнир от календара на ATP, благодарение на Българската федерация по тенис и

организаторите на Sofia Open.

В момента Адриан заема върховото в кариерата си място

под No319 в ранглистата, като два пъти мина първи кръг на турнири от календара на АТР. 

През 2019 гост на тенисистите от 49 ОУ в столицата бе друг от водещите ни тенисисти – Димитър Кузманов. Тази година втората ракета на България се впуска за шести път с „уайлд кард“ в приключението Sofia Open. 27-годишният Кузманов прави най-силния сезон в кариерата си, като достигна No 228 в световната ранглиста. Мико игра квалификации на три от турнирите от Големия шлем, а през март достигна първия си финал на „Чалънджър” в Задар (Хърватия). 

Sofia Open 2021 е от 26 септември до 3 октомври в „Арена Армеец“.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.