Алексиев: Няма да позволя по-скъпи билети за влак

https://crimesbg.com/po-sveta/aleksiev-nyama-da-pozvolya-po-skapi-bileti-za-vlak/45133 Crimesbg.com
Алексиев: Няма да позволя по-скъпи билети за влак
 

 


 

Няма да позволя повишение на цените на билетите за влак. Това каза министърът на транспорта Христо Алексиев. Следващата седмица той щял да обсъди исканото увеличение с ръководния екип на БДЖ.

„Необходим е строг контрол на всички дейности, които оперират БДЖ, за да може превозвачът да предоставя по-добра услуга за пътуващите“, каза още той. 

 

 

 

Служебният министър на транспорта бе на внезапна инспекция в жп депата София и Илиянци. Повод за неговото посещение е, че предоставената информация за изпълнението на договора по проекта за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ е недостоверна. След извършена инспекция Алексиев отчете недобросъвестно изпълнение на договора и отчетливо забавяне в извършването на основните ремонти.

„Няма да допусна неефективно разходване на средства при изпълнението на ремонтите на влаковете“, каза той. 

„Към момента е направена само текуща поддръжка на мотрисите и е изгубено време в период от една година и девет месеца по възстановителните и основните ремонтни дейности“, уточни министърът.

По време на проверката Христо Алексиев категорично постави условие към „БДЖ – Пътнически превози” и изпълнителя „Алстом” в кратък срок да се изготви нов линеен график, който да му бъде представен в началото на октомври. Министърът изиска среща с ръководството на „Алстом“ в сградата на Mинистерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията във връзка с установените закъснения по реализирането на проекта.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.