Алибегов за Кацаров: Няма как виден антиваксър да убеди хората да се ваксинират

https://crimesbg.com/po-sveta/alibegov-za-kacarov-nyama-kak-viden-antivaksar-da-ubedi-horata-da-se-vaksinirat/45570 Crimesbg.com
Алибегов за Кацаров: Няма как виден антиваксър да убеди хората да се ваксинират
 

 


 

По думите му не е възможно бизнесът да работи само с имунизирани клиенти

„Няма как човек, който е виден антиваксър, да убеди хората да се ваксинират. Преди да стане министър, г-н Стойчо Кацаров говореше по различните студия, че няма вирус и няма смисъл от маски. Именно затова му искахме оставката“. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

 

 

 

„Дадохме 10-дневен срок, за да се запознаят новите министри с поредните писма, които написахме. Стана ясно, че няма икономически мерки за бизнеса въпреки всички обещания. Единствената мярка 60/40 сега е направена по начин, по който само държавните дружества може да се възползват. С идването на служебния кабинет мярката беше трансформирана. Преди от нея можеха да се възползват бизнеси с 20 % спад на оборота спрямо 2019 г., сега могат само тези с 40 % спад. Такъв спад повече от един месец означава фалит. Разходите са в пъти по-големи в сравнение на 2019 г. заради поскъпването на горивото и тока”, обясни Алибегов.

И поясни, че никога не са били съгласни

да работят само с ваксинирани клиенти

„Не може да работим единствено с имунизирани поради ниския брой ваксинации. Ако ще се въвеждат такива мерки, трябва да са за всички в търговията. Ако стане така, трябва да може да се допускат и клиенти с отрицателен COVID тест”, поясни още Алибегов.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.