Андрей Чорбанов: Всеки, който се чувства застрашен, трябва да се ваксинира, ако това ще го успокои

https://crimesbg.com/regionalni/andrey-chorbanov-vseki-koyto-se-chuvstva-zastrashen-tryabva-da-se-vaksinira-ako-tova-shte-go-uspokoi/45395 Crimesbg.com
Андрей Чорбанов: Всеки, който се чувства застрашен, трябва да се ваксинира, ако това ще го успокои
 

 


 

Андрей Чорбанов смята, че цялата здравна система има нужда от радикална, каза той пред Нова тв. Според него е била нужна различна организация по време на COVID кризата. „Много от законодателните инициативни, които влязоха в здравната комисия, нямаше време да бъдат ревизирани“, обяснява Чорбанов.

На 5 октомври предстои да се представи и българската ваксина против коронавируса. Професорът каза, че всяка ваксина може да бъде безопасна и готова да действие, ако премине през всички необходими етапи. Самият той обаче не би се ваксинирал, защото изкара заболяването преди 6 месеца и все още има висок имунитет. „Антителата не са фактор, който трябва да бъде отбелязван“, обяснява той и допълва, че може би цял живот не би се ваксинирал.

 

 

 

„Отговорността на всеки човек е да каза истината и това, което мисли“, смята Чорбанов. Според него ваксинацията трябва да бъде доброволна. „Всеки, който се чувства застрашен и ако ваксината е фактор, който ще ги успокои, трябва да я направи“, допълва той. .

Чорбанов не е съгласен, че с ваксинирането ще се намали броя на хората, които изкарват вируса тежко както и смъртността.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.