Арестуваният каталунски премиер Карлес Пучдемон ще се върне в Белгия

https://crimesbg.com/po-sveta/arestuvaniyat-katalunski-premier-karles-puchdemon-shte-se-varne-v-belgiya/45366 Crimesbg.com
Арестуваният каталунски премиер Карлес Пучдемон ще се върне в Белгия
 

 


 

За кратко арестуваният в Сардиния, а след това освободен бивш каталунски премиер и настоящ евродепутат Карлес Пучдемон обяви днес, че в понеделник ще се върне от Италия в Белгия, но ще се завърне обратно в Сардиния на 4 октомври, когато трябва да се гледа делото му за екстрадиция в Испания, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Смятам да се върна в Брюксел в понеделник, тъй като има среща на комисията за външна търговия (в Европейския парламент), чийто член съм“, каза Пучдемон на пресконференция в Алгеро – град в Сардиния, който е център на каталунската култура. „На 4 октомври съм призован в съда в Сасари ( в северната част на Сардиния). Ще присъствам лично, тъй като всеки път, когато съм призоваван от съд присъствам лично“, увери той. По-рано днес Пучдемон направи разходка из улиците на Алгеро, отбелязва АФП.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.