Арест за бургазлия, шофирал камион с 55 нелегални мигранти на АМ „Тракия“

https://crimesbg.com/kriminalno/arest-za-burgazliya-shofiral-kamion-s-55-nelegalni-migranti-na-am-trakiya/46089 Crimesbg.com
Арест за бургазлия, шофирал камион с 55 нелегални мигранти на АМ „Тракия“
 

 


 

Водач на товарен автомобил, превозвал нелегални мигранти, е задържан за срок до 72 часа с  постановление на  районната прокуратура в Ихтиман.

На 28 септември 38-годишния А.С. от Бургас е хванат да шофира камион на АМ „Тракия“, пълен с  55 нелегални мигранти.

 

 

 

Около 11 ч. полицейски служители са спрели за рутинна проверка товарен автомобил. При отваряне на багажното отделение са били установени 55 чуждестранни граждани. В хода на изясняване на случая е било установено, че мигрантите са от афганистански произход, като 23 от тях са ненавършили 16-годишна възраст.

Водачът на товарния автомобил ,е заявил че непознато за него лице му обещало по 150 лева на човек за превозването на чужденците до София.

Извършен е оглед на местопроизшествието, камионът е иззет. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.С.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.