Бандит на 68 г. избяга от затвора в Германия и обра банка в Австрия, но у нас го арестуваха

https://crimesbg.com/regionalni/bandit-na-68-g-izbyaga-ot-zatvora-v-germaniya-i-obra-banka-v-avstriya-no-u-nas-go-arestuvaha/44963 Crimesbg.com
Бандит на 68 г. избяга от затвора в Германия и обра банка в Австрия, но у нас го арестуваха
 

 


 

Валтер се измъкнал от пункт за ваксинация срещу коронавирус в родината си, в колата му са намерени 136 хил. евро от плячката

Опасен рецидивист, избягал от затвора в Германия и обрал банка в Австрия, е заловеният от гранични полицаи на ГКПП Калотина в неделя, показа проверка на “24 часа”.

 

 

 

Това е 68-годишният Валтер К., който е излежавал присъди за серия от банкови грабежи.

Във вторник от МВР съобщиха, че в същия ден около 10,30 ч на ГКПП Калотина е задържан германски гражданин, издирван за обир на банка в Австрия. Той влязъл в страната с мерцедес. Проверка показала, че за него е издадена европейска заповед за арест заради въоръжен грабеж, извършен в петък в Австрия. Граничарите и митничарите на пункта намерили укрити 116 130 евро. Германецът е задържан. 

Арестуваният 68-годишен Валтер всъщност първо е избягал от германски затвор на 7 септември. Той успял да се измъкне от надзирателите в пунк за ваксинация срещу коронавирус и е обявен за издирване. Влиза в затвора като опасен рецидивист през 2015 г. Осъден е за няколко банкови обира в родината си. През последните няколко десетилетия Валтер извършил осем въоръжени нападения, веднъж дори е взел заложници.

След бягството мъжът започнал да бяга като истински холивудски герой. Насочил се към Австрия. Пристигнал в град Крумбах и решил да се върне към стария си занаят и да обере поредната банка. Сложил каска на главата си, за да не го познаят.

В 7,30 ч в петък бандитът Валтер заплашил служител на банката с пистолет и го принудил да влезе в клона през задния вход. След това насочил оръжието към друг служител и им заповядал да отворят сейфа. Поискал парите в брой. Взел плячката от 136 хил. евро и избягал в неизвестна посока. След като служителите подали сигнал, в региона настанала суматоха. В издирването на извършителя се включили полицейски хеликоптер, кучета и снайперисти.

В началото полицията имала друг заподозрян за обира. Камерите обаче запечатали сребристата кола с германски номер и мъж с каска на главата. По регистрационния номер полицаите стигат до 68-годишния престъпник. От полицията в Долна Австрия съощават, че мъжът е избягал с мерцедес от модела C180. Точно в този автомобил 68-годишният Валтер е заловен на ГКПП Калотина при влизане в България. Според полицията в Германия и Австрия той е изключително опасен. В съобщенията си предупреждават, че ако мъжът бъде забелязан някъде, не трябва да се действа самостоятелно, а незабавно да се уведоми полицията.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.