Благоевград ще предоставя на медици нови общински жилища

https://crimesbg.com/regionalni/blagoevgrad-shte-predostavya-na-medici-novi-obshtinski-zhilishta/46055 Crimesbg.com
Благоевград ще предоставя на медици нови общински жилища
 

 


 

Кметът на Благоевград Илко Стоянов изпрати писмо до Управляващия орган на ОПРР с молба да бъде разрешено настаняване на медицински лица в новопостроените социални жилища в IV микрорайон. Целта е Община Благоевград да окаже подкрепа на медиците и да ги стимулира да останат да упражняват своята практика в областния център.

Кметът изрази намеренията си и по време на среща с д-р Симевска, която е пристигнала от Македония, за да работи във Вътрешно отделение към МБАЛ – Благоевград.

„Община Благоевград, в мое лице като кмет, има абсолютната воля да окаже пълно съдействие с всичко, което ни е по силите, за дa може специалисти като Вас да имат адекватни условия за работа и пребиваване тук. Запознат съм с проблемите в здравеопазването и имам визия за справянето с тях на местно ниво. Залагаме на перспективата и съм убеден, че ще успеем“, категоричен бе по време на срещата кметът Илко Стоянов.

В случай на положително становище от Управляващия орган, настаняването на лекари и медицински сестри в новопостроените и напълно обзаведени жилища ще започне своевременно.

Искането на разрешение се налага, тъй като трите сградите са изградени в изпълнение на проект по ОП „Региони в растеж“ и има конкретни критерии, на които трябва да отговарят ползвателите.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.