Боби Михайлов амбициран да води БФС и в следващите 4 години

https://crimesbg.com/obshtestveni-temi/bobi-mihaylov-ambiciran-da-vodi-bfs-i-v-sledvashtite-4-godini/45083 Crimesbg.com
Боби Михайлов амбициран да води БФС и в следващите 4 години
 

 


 

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обяви пред „Спортал“ , че е амбициран да води БФС и в следващите 4 години.

„Исках да си довърша настоящия мандат, но прекаленото говорене срещу мен ме мотивира още повече. Починах си година и половина, видях къде са ми грешките и съм готов да ги поправя. Смятам, че има още какво да дам на българския футбол. Това ми е пети конгрес, номинирали са ме всякакви отбори. За мен е чест, че Локо София ми издига кандидатурата, това е един много уважаван клуб. Нормално е ЦСКА да издигне кандидатурата на Бербатов. Това е нормално. Наско Сираков? Приятелството няма нищо общо, с Наско сме били заедно от първия конгрес, сега е собственик на Левски, това не е на всяка цена, няма значение кой те издига, а кой те избира“, заяви той.

 

 

 

„Конгрес на 12 октомври ще има. Спазваме законите. Дали е правилно това решение да се взема от Съда, не знам. За първи път това се случва в България. Много неща трябва да организираме. Нашите опоненти на никой не обясниха защо толкова бързат за Конгрес, щом има Конгрес през март месец. По този начин вкарват българския футбол в напрежение и интриги. Те си вкараха и по електронен път, и писмено документи за Конгрес. 35 клуба от подписалите се не отговарят на условията. В съда никой не е обърнал внимание на нашите доводи. Нито датата отговаря на желанието на тези 190 души. По това време играем със Северна Ирландия и първенствата вървят. Както и да е – Конгрес ще има и той ще се проведе по всички правила.

„За първи път Конгресът е свикан от съда. В дневния ред няма нищо креативно за в бъдеще. Нито има програма за бъдещо развитие. Нито има бюджет за следващите 4 години. Ще проведем Конгреса по този дневен ред. Когато се върнах, казах, че се връщам, за да си изкарам мандата. Бях подкрепен от над 300 клуба, които искаха да има Редовен Конгрес, в който всеки да си изложи вижданията. Мандатът е до март. Точка втора е: „Прекратяване на мандата“. Конгресът се провежда по тези точки и ще бъде законен.

След 2019-а година на два пъти моите колеги се опитаха да направят Конгрес. Заради пандемията на два пъти се отложи Конгресът. Един път имаше желание за Конгрес от г-н Порточанов, но му бе отказано заради недостиг на клубове – 1/3. Завръщането ми не съвпада с кандидатурата на г-н Бербатов. Имах желание да си завърша мандата, за да бъде всичко така, както трябва да бъде“.

За писмото, изпратено до БФС от президента на УЕФА Александър Чеферин, Михайлов сподели следното: „Всеки се превежда и чете така, както му харесва. Писмото беше по повод онлайн срещата между футболните президенти. Съмнява ме, че само опонентите ни знаят английски. Срещата беше за Световно първенство на две години и многото мачове. Мнението на УЕФА и на всички 55 държави, които са членове, е да няма промени, защото календарът е пренаситен“.

„Не съм в лоши отношения със Стоичков и Любо Пенев. Никой с никого не е скаран. Времето си минава, всеки го хваща животът и пътищата се разделят. В едни момент футболът ни събира под една или друга форма – кой шеф, кой треньор на някой отбор. Това, че Мартин и Стилиян подкрепят Бербатов, е нормално – те са от едно поколение. Няма нищо странно между мен и Стоичков и Пенев. Всеки е в различна среда, което неминуемо влияе на един човек“, заяви Михайлов.

„В сравнение с държави около нас, сме много по-добре. Погледнете другите държави на какво ниво са откъм стадиони, осветление. Румъния е три пъти по-голяма от България, а и те са по-назад от нас в клубната ранглиста. Надявам се държавата ни да продължава да инвестира в спорта. Трябва да бъде направен поне един национален стадион и няколко по-малки. Според мен ще има нов национален стадион. Когато в Северна Македония направиха стадион, всички казаха: „Ето, вижте, футболният съюз нищо не прави“. Не, не футболният съюз прави стадиони, а държавата“. Така е навсякъде по света“, заяви Михайлов.

„Не е вярно, че по мое време не сме имали успехи. Последното ни участие на голям международен форум е европейското първенство през 2004 година, когато вече бях в управата на БФС. И на тримата (б.а. – Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров) съм им бил шеф по онова време. Когато Иван Славков, лека му пръст си тръгна от Португалия, аз останах и им бях шеф. Аз нямам проблем с никого от тях и никога не сме се карали. Беше неуважително от страна на Бербатов да не ме поздрави на мача с Литва. Аз лично не го видях тогава. „, заяви Михайлов пред Sportal TV.

„Тирето в името на ЦСКА? Трябва да питате юристите, нямаме отношение по този въпрос, с мен никой не е разговарял. Това са юридически неща, които напоследък навлязоха много във футбола. Не само в българския футбол. Няма спортно право като дисциплина, това е глава в големия учебник.

Два клуба ЦСКА в елита и кой е ЦСКА? Не е аз да казвам, въпросът е кой приемат феновете. Има 20 отбора Левски в България, има много отбори Ботев, важно е кой приемат феновете“, заяви Михайлов.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.