Болницата в Силистра дава 2 години стипендия за медсестри

https://crimesbg.com/regionalni/bolnicata-v-silistra-dava-2-godini-stipendiya-za-medsestri/46694 Crimesbg.com
Болницата в Силистра дава 2 години стипендия за медсестри



Корпусът от фургони в силистренската болница, в който трябваше да бъде обособено външно ковид отделене, не функционира като такова. Причината за това е липсата на медицински сестри.



Модулният корпус е завършен през пролетта и е напълно оборудван за лечение на болни. Има стаи с легла и кислород, снабден в с необходимата апаратура, определна е и буферна зона. Седем са входовете и изходите, така че да не се смесват потоците. Сега обаче там се помещава отделението по радиология. Според директора на болницата д-р Васил Славов корпусът за по-малко от ден може да се трансформира в ковид отделение, стига да се намери медицински персонал.

В търсене на решение д-р Васил Славов предлага стипендии и гарантира трудов договор за медицински сестри. „Може дори още да са студенти или 12-ти клас в гимназиите, или вече да учат за медицински сестри – всички могат да кандидатстват – обяви директорът. – През първите две години ще получават стипендия от 300 лева месечно. През следващите две години, докато карат образованието си, ще могат да работят в границите на МБАЛ Силистра на трудов договор и ще поучават заплата“, уточни Васил Славов.



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.