Борисов: Корупцията при Радев е придобила рекордни размери, чужди фирми напускат страната

https://crimesbg.com/regionalni/borisov-korupciyata-pri-radev-e-pridobila-rekordni-razmeri-chuzhdi-firmi-napuskat-stranata/45450 Crimesbg.com
Борисов: Корупцията при Радев е придобила рекордни размери, чужди фирми напускат страната
 

 


 

И ГЕРБ като ДПС планира да се оплаче в Брюксел от служебното правителство на президента

Радев на 13 септември 2017 г. казва: Корупцията се вижда от срива на чуждестранните инвестиции. Само че тази година – 2021 г., БНБ отчита рекорден срив на чуждите инвестиции. Сиреч корупцията при Радев е придобила рекордни размери. Преките чужди инвестиции в страна до юли 2021 г. намаляват с 63,7% спрямо същия период през изминалата година. Чуждестранните компании продават бизнесите на български фирми и се изтеглят от страната. Това е промяната.

 

 

 

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на заседанието на Националния изпълнителен съвет на Жени-ГЕРБ, но което бе избрано ново ръководство.

Затова винаги питам какво успешно направиха: план за възстановяване – нула, каза Борисов. Той подчерта, че са спрени и помощите за авиацията заради промените в държавния бюджет.

Надявам се, че тези които продължават с това брутално отношение към политическите си опоненти, защото не сме една или две партиите вече, всеки, който се обърне срещу тях, започват гонения. Само се чу в многото прогнози, които медиите правят за професор Балтов, защото вие видяхте какво гонение е всеки ден, и нека ме извинят уважамите медии, но до последния ден ние няма да излъчим кандидат, колкото и да питат. След днешните изказвания на служебния министър Минеков, който щял да гони първата политическа сила от офисите й, от централата… аджеба, нали е по конституция. Служебното правителство трябва да уреди само едни честни избори, а те не са честни. Защото не приеха, нито да броят квитанциите, нито да ги осигурят. Само да му напомня, защото те конституцията не спазват, че има един текст от закона – чл. 31 от Закона за политическите партии, ние го спазваме, да спре да лъже. Ако искат да дойдат с Рашков да изгонят хората от офисите, ние също ще запознаем Брюксел, може би и комисията LIBE, с безобразията на служебното правителство, закани се Борисов.

Стотици жени участват на днешното заседание и да не знаят дали ще имат централа, защото така му кефнало на някой си. А той не някой си – Радев го праща Минеков, Радев го праща бухалката си Рашков. Те не могат да спечелят избори вече. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент, за да се разправят с него още преди да има имунитет. Това е зорът, категоричен бе той.

Да видим как се прави върховенството на закона.  Не е ясно как е станала промянат, кой я е направил и защо. Това е промяна по Раведкски. Лобистки текстове в актуализацията на бюджета. Затова беше този зор. С тези цени на тока, на газта, трябва да забравим за зеленчукопроизводството, подчерта той. Борисов каза още, че предстои да 

240 депутати плюс цялата администрация ходят без маски в парламента и издават заповеди хората да ходят с маски, а те богоизбраните ходят без маски и после искат Народното събрание да има авторитет, а вие тук ще се издушите с тези маски, Кацаров ходи без маска, възмути се Борисов.

Завидях на премиера на Норвегия. Те купиха същата ваксина, като нас, и днес освобождават народа си от КОВИД-10. България седмици наред е първа по смъртност, никакви мерки не се вземат. Когато ние бяхме само за един ден първи по смъртност, това беше водеща новина на всички медии. Сега седмици наред сме водещи по смъртност и това вече не е новина, продължи лидерът на ГЕРБ.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.