Великобритания се моли на шофьорите: Не пълнете бутилки от вода с гориво

https://crimesbg.com/po-sveta/velikobritaniya-se-moli-na-shofyorite-ne-palnete-butilki-ot-voda-s-gorivo/45898 Crimesbg.com
Великобритания се моли на шофьорите: Не пълнете бутилки от вода с гориво
 

 


 

Британският транспортен министър призова днес шофьорите да се въздържат от пълненето на стари бутилки от вода с гориво на бензиностанциите, след като в големите градове колонките пресъхнаха поради паническо купуване, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Започваме да виждаме много несигурни признаци на стабилизиране, които все още няма да се усетят в дължината на опашките пред бензиностанциите“, каза транспортният министър Грант Шапс. Той добави, че запасите на много бензиностанции са били възстановени.

 

 

 

„Колкото по-скоро всички ние се върнем към нормалните ни навици на купуване, толкова по-скоро ситуацията ще се реши – и призовавам обществеността да направи това. В частност, без повече бутилки от вода на бензиностанциите: това е опасно и не помага“, каза той.

Опашки от шофьори се извиха пред тези бензиностанции, които все още работят в големите градове, въпреки че десетки от тях бяха затворени поради липса на бензин и дизел.

Шапс каза, че кризата с горивото почти напълно се дължи на ковид пандемията, която е спряла изпитите за издаване на разрешително за управляване на камион.

„Този проблем почти напълно се дължи на коронавируса и невъзможността по време на локдаун да изпитваме нови шофьори на тирове“, каза Шапс

„Често чувам да се споменава Брекзит и няма съмнение, че и той е фактор. От друга страна това всъщност ни помогна да променим правилата, за да можем да изпитаме повече шофьори по-бързо. Това е гъвкавост, която получихме като излязохме от ЕС и ни позволява да променим закона“, допълни той.

 

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.