Великотърновци от „Варуша“ вече ще гласуват в читалището в квартала

https://crimesbg.com/regionalni/velikotarnovci-ot-varusha-veche-shte-glasuvat-v-chitalishteto-v-kvartala/45901 Crimesbg.com
Великотърновци от „Варуша“ вече ще гласуват в читалището в квартала
 

 


 

С общи действия бившият депутат Станислав Стоянов и общината решиха дългогодишен проблем

Жителите на старинния квартал „Варуша“ вече ще могат да гласуват в Народно читалище „Петко Р. Славейков“, което се намира на удобно място в Старо Търново.

 

 

 

Дългогодишният проблем с липсата на подходящо помещение в квартала е решен със съдействието на общественика и народен представител от ГЕРБ в 44-о Народно събрание Станислав Стоянов и активните действия на община Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на партията.

В сградата на културното средище е ремонтирано помещението в приземния етаж, което вече ще се ползва за обособяване на кварталната секция за гласуване. Стаята е с ремонтирани стени, нов ламинат, изолация, нова дограма и осветление. По този начин на местните жители вече няма да се налага да изминават дълго разстояние до ОУ „Димитър Благоев“, за да упражняват правото си на глас.

Хората неколкократно поставяха въпроса по време на приемните, които Станислав Стоянов провеждаше като депутат. Поетият ангажимент беше изпълнен.

През миналата година читалището посрещна 100-годишния си юбилей с нова, красива фасада, запазила автентичната си архитектура. Извършеният ремонт беше на стойност около 36 000 лева. Инициативата за събирането на средствата беше на Станислав Стоянов. Половината от средствата отпусна общината, а останалата половина дариха Стоянов и негови съмишленици.

Приземният етаж беше в много лошо състояние, с течове, без мазилка и оставаше неизползваем. Отново с дарителска акция на Стоянов и с активната работа на Общината помещението вече е ремонтирано.

Извън периодите на избори, по идея на читалищното настоятелство в новото помещение ще бъдат подредени книгите от библиотеката на горния етаж, който ще се използва като малък театрален салон. Именно такава е била функцията му и преди повече от век.

Като жител на кв. „Варуша“ Станислав Стоянов си е поставил и амбициозната задача да бъде възстановена и църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в квартала, която е един от шедьоврите на майстор Колю Фичето.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.