Вертолет гаси пожар над Карлово

https://crimesbg.com/regionalni/vertolet-gasi-pozhar-nad-karlovo/45505 Crimesbg.com
Вертолет гаси пожар над Карлово
 

 


 

Военнослужещи от Българската армия и вертолет „Кугар“ се включиха в гасенето на пожара, възникнал в гората над гр. Карлово

 

 

 

Тридесет и един военнослужещи от 61-а Стрямска механизирана бригада се включиха в 16.30 ч. в гасенето на горския пожар, възникнал северно от гр. Карлово. Огънят е обхванал борова гора северозападно от Водната кула, в много насечен и труднодостъпен терен, който е горски фонд.

В 16.17 ч. вертолет „Кугар“ от 24-а авиобаза Крумово, снабден със система за пожарогасене „bambi bucket” излетя, за да се включи в овладяването на огнената стихия. Командир на екипажа е подполковник Светомир Гърков. До 19.08 ч. екипажът извърши 24 водохвърляния от въздуха посредством противопожарната система на вертолета и обля района на пожара с около 36 тона вода.

Военнослужещите от Сухопътните войски и до този час продължават да оказват помощ за гасенето на пожара в труднодостъпния горски терен.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.