Вигенин: Без БСП няма да има кабинет

https://crimesbg.com/regionalni/vigenin-bez-bsp-nyama-da-ima-kabinet/46192 Crimesbg.com
Вигенин: Без БСП няма да има кабинет
 

 


 

„Следващият парламент не може да бъде съставен кабинет без участието на БСП“.

Това каза заместник-председателят на БСП в предаването „Още от деня“ по БНТ Кристиан Вигенин.

 

 

 

„Партиите и лидерите трябва да проявят диалогичност, да се състави устойчиво правителство, което да стабилизира държавата. И двата избора са много важни – и този за президент, и този за парламент. Трябва да си свършим работата за парламентарните избори. Що се отнася до президентските – Румен Радев събира много широка подкрепа не само на БСП, така че се надявам с общи усилия на партии и на граждани да решим въпроса с избора за държавен глава още на първия тур, което би облекчило целия изборен процес“, разкри доскорошният зам.-председател на Народното събрание.

Той подчерта, че БСП гледа много сериозно също и на парламентарните избори.

„В следващите дни ще станат ясни водачите на нашите листи. Другата седмица предстои да решим и целия състав на листите. Започва активната ни работа по подготовката на кампанията в активната фаза и смятаме да се представим достатъчно убедително на тези избори, за да бъдем решаващ фактор в следващия парламент“, допълни Кристиан Вигенин.

На въпрос защо щом БСП подкрепя кандидатурата на Румен Радев се е регистрирала и за президентските избори, Вигенин отговори: „Ние винаги сме се регистрирали за президентските избори, ние сме партия, която участва в тези избори, независимо, че подкрепяме официално Радев, който ще бъде издигнат от инициативен комитет, в който БСП участва“.

Номинациите от структурите на БСП приключиха, в много голямо мнозинство подкрепата е за Радев и Йотова, така че не трябва да има никакво съмнение зад кого стои БСП, отбеляза Кристиан Вигенин.

Заместник-председателят на БСП посочи, че в предстоящите избори левицата ще се бори за всеки глас. По думите му всяка партия, която участва в това състезание, в някаква степен е опонент.

„Имаме много близки виждания по някои въпроси с партии като „Има такъв народ“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“, както стана ясно в преговорите и дебатите, които имахме в 46-ото Народно събрание. Имаме и своите различия. Имаме и своята програма. Ще се опитаме да убедим колкото може повече хора да я подкрепят“, коментира още Кристиан Вигенин.

По думите му, когато станат ясни резултатите на 14 ноември вечерта, би могло да се коментират евентуални съвместни действия с партиите – привърженици на една дълбока промяна. Що се отнася до новия проект – „Продължаваме промяната“, все още има много въпросителни около него, подчерта Вигенин и допълни, че според него това е по-скоро един бизнес проект.

„Трябва да мине време, за да се види какви са хората в тази формация, какви са идеите им и да покажат кои са и за какво се борят. Лидерите на „Продължаваме промяната“ – Кирил Петков и Асен Василев, използват участието си в служебния кабинет, за да трупат популярност и присъствие, като в момента капитализират участието си в служебния кабинет, за да реализират политическия си проект“, каза още Кристиан Вигенин.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.