Вижте как изтеглят заседналия край скалите на Яйлата товарен кораб „Вера Су“ (На живо)

https://crimesbg.com/regionalni/vizhte-kak-izteglyat-zasednaliya-kray-skalite-na-yaylata-tovaren-korab-vera-su-na-zhivo/45845 Crimesbg.com
Вижте как изтеглят заседналия край скалите на Яйлата товарен кораб „Вера Су“ (На живо)
 

 


 

Започна изтеглянето на заседналия край скалите на Яйлата товарен кораб „Вера Су“. При специализирана операция през нощта е била разотварена голяма част от товара му – азотния тор в насипно състояние. 

Операцията по пренасянето на товара беше прекратена рано тази сутрин, след като машината за пакетирането на азотния тор се развалила и се наложило пренасянето на уреята да продължи чрез щипката на крана, като кадри, заснети през нощта, показват, че голяма част от азотния тор попада в морето.

 

 

 

Според специалисти, попадането на големи количества от азотния тор във водата може да предизвика бурен цъфтеж на планктон, което ще понижи силно нивото на разтворен кислород във водата и ще доведе до гибелта на част от фауната в района.

20-те тона корабно гориво вече са източени от горивния му танк.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.