Водолаз: Има теч на торове от заседналия край Камен бряг кораб

https://crimesbg.com/regionalni/vodolaz-ima-tech-na-torove-ot-zasednaliya-kray-kamen-bryag-korab/45293 Crimesbg.com
Водолаз: Има теч на торове от заседналия край Камен бряг кораб
 

 


 

Има изтичане на торове от заседналия край Камен бряг кораб Vera Su. Това съобщи в социалните мрежи водолазът Найден Недев, който днес е направил независим граждански оглед под вода на състоянието на плавателния съд.

„Днес 25.09.2021 направих независим, граждански оглед под вода на стоянието на Vera Su заседналият кораб на Камен Бряг.

Изтичане на товара от торове ИМА.

Решение също ИМА сега трябва само да се мобилизира обществото и да се предприемат незабавни мерки за разтоварването му на ръка с малки лодки, които да стоварват чувалите на брега в залива Болата и въжена линия която да вади напълнените чували на берга. Възможност за имъкване на кораба, ако се разтовари ИМА. Трябват незабавни действия понеже вече има крен на ляв борд, което може да размести товара и да го преобърне“ , пише Недев в профила си във фейсбук. 

 

 

 

Той смята, че решение на ситуацията има и ако корабът се разтовари, ще има възможност да се измъкне от мястото на засядането.

Според водолаза разливът в района на носа е толкова гъст, че видимостта е почти нулева. Той е взел и проби от водата.

От ИА „Морска администрация“ ще изпратят експерти, които да извършат пробонабиране в района след твърдението на водолаза, че част от товара вече е попаднал в морето. От агенцията уточняват пред bTV, че към вчерашна дата не е установен разлив.

„Tоварът не е опасен, но не е най-доброто решение в защитената зона Яйлата да има такава концентрация на азотни торове“, обяви на брифинг вчера изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ кап. Живко Петров.

Тогава стана ясно, че спасителният план за освобождаването на заседналия товарен кораб Vera Su, който е включвал изсипването на повече от половината от товара в морето, не е одобрен от отговорните институции.

Снимка Найден Недев, Фейсбук 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.