ВТУ откри новата учебна година онлайн, но лекциите ще са присъствено

https://crimesbg.com/regionalni/vtu-otkri-novata-uchebna-godina-onlayn-no-lekciite-shte-sa-prisastveno/45640 Crimesbg.com
ВТУ откри новата учебна година онлайн, но лекциите ще са присъствено



С тържество, излъчвано във фейсбук страницата , Великотърновският университет откри новата академична година пред паметника на покровителите си – светите братя Кирил и Методий.

Ректорът проф. Христо Бонджолов приветства студентите и първокурсниците, които през тази учебна година са близо 5000.



„Когато една къща се пълни с народ, значи се пълни с живот“, каза той и пожела пълноценен студентски живот на избралите да учат във Великотърновския университет.

„Започваме годината по този малко необичаен начин, призоваваме студентите да не идват, за да спазваме мерките, за да се опитаме да бъдем дисциплинирани и да се предпазим, защото на първо място е животът и здравето. След това е всичко останало“, каза проф.Бонджолов.

Той призна, че в ковид пандемията няма отговори на много въпроси. „Ще бъдем присъствено до когато можем. Много го искам, но от нас зависи дали и колко време ще продължим да работим нормално, защото останалото е трудно“, призна ректорът.

Той призова студентите да спазват препоръките за 50 процента присъствие в аудиториите, за да може да продължи обучението в реална среда. Заместник-посланикът на САЩ в България Андриа Брулет-Родригез участва в откриването на новата учебна година.

Във фоайето на Ректората беше открита фотографската изложба „Америка през моите очи“, която за девети път представя студентската гледна точка към хората, природата и населените места отвъд Океана.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.