Вулканичните изригвания на остров Ла Палма се засилиха (ВИДЕО)

https://crimesbg.com/po-sveta/vulkanichnite-izrigvaniya-na-ostrov-la-palma-se-zasiliha-video/45182 Crimesbg.com
Вулканичните изригвания на остров Ла Палма се засилиха (ВИДЕО)
 

 


 

Засилващи се вулканични изригвания на испанския остров Ла Палма принудиха днес пожарникарите да се оттеглят и накараха властите да евакуират още три града, а авиокомпаниите отмениха полети заради огромен облак от газ и пепел, съобщи Ройтерс, предаде БТА. 

Пожарникарите преустановиха дейността си по разчистване в град Тодоке след отварянето на ново място на изригване от вулкана Кумбре Виеха. Видеозаписи в социалните мрежи показаха силна ударна вълна, тръгваща от мястото на изригването.

 

 

 

„Вулканът отново е във фаза на изригване. Огнеборците няма да действат повече днес“, заяви в Туитър пожарната служба на Тенерифе, която оказва помощ на Ла Палма.

 
 

Властите наредиха да бъдат евакуирани градовете Тахуя, Таканде де Абахо и част от Таканде де Ариба, която досега не беше евакуирана.

Откакто изригна в неделя, вулканът изхвърли хиляди тонове лава, унищожи стотици домове и доведе до евакуацията на хиляди хора.

 

Досега няма данни за тежко пострадали или загинали, но може да бъдат застрашени около 15 процента от важните в икономическо отношение бананови насаждения на острова, създавайки опасност за хиляди работни места.

 

Местният въздушен превозвач на Канарските острови „Бинтер“ заяви днес, че е отменил всички полети за Ла Палма заради изригването на вулкана, а испанската авиокомпания „Иберия“ отмени единствения си полет за деня. Авиокомпания „Канарифлай“ също временно спря своите дейности.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.